Fjolåret var ett ganska galet år för mig personligen. Jag köpte rekordmånga spel, sju konsoler och inhandlade glashyllor för att få ordning i spelrummet. Även om det handlade om många retroinköp var det även en hel del nya spel som följde med.

2019 bjöd på allt ifrån den tudelade upplevelsen Shenmue III och det fantastiska Yooka-Laylee and the Impossible Lair till Remedys actionrökare Control och överraskningen A Plague Tale: Innocence. Året inleddes dessutom starkt med den imponerande remaken av Resident Evil 2. Jag köpte, spelade och recenserade dem alla.

2020 har varit betydligt svalare. Hittills har jag bara köpt ett fåtal spel och recenserat två. Resident Evil 3 och The Last of Us Part II var två bra spel men också två besvikelser. I synnerhet det senare, som jag gav en stark 7:a i betyg.

Återstår PS4-exklusiva Ghost of Tsushima, som släpps i dagarna, och det omtalande och hårt hypande Cyberpunk 2077, som skjutits fram till november. Mycket mer än så ser jag inte framför mig att jag kommer spela.

När Xbox Series X släpps (vilket vi förmodar sker i november) släpps även Halo Infinite, det första Halo-spelet på fem år (!). Det kommer dock också till Xbox One vilket gör att jag förstås kommer runda av året med Master Chief.

När det är dags att summera 2020 tror jag att året kommer ha varit något svalare än det rätt heta 2019 för mig personligen. Trots två konsollanseringar, Halo och uppföljaren till det kanske bästa spelet någonsin.

Det gör faktiskt inte ett dugg. Min skamset stora backlog behöver min uppmärksamhet både i sommar och höst.

(Visited 92 times, 1 visits today)