Den tokpopulära zombieapokalypsserien The Walking Dead går efter åtta säsonger in i ett nytt skede. Det har länge varit känt att den många betraktar som huvudkaraktären, Rick Grimes, kommer sluta. Andrew Lincoln har av familjeskäl valt att kliva av.

När detta väl hade blivit känt valde AMC att inte spara på krutet. De berättade till och med vilket avsnitt som skulle bli Ricks sista. Frågan var bara hur slutet skulle se ut. Det blev… lite oväntat. Inget knivhugg från Whisperers, som det spekulerats i. Ej heller faller han offer för en zombie.

Nej, slutet för Rick Grimes blev något av ett antiklimax. Han dog, tror alla. Utom publiken, som vet bättre. Jag hade verkligen föredragit att AMC vågat ta steget fullt ut när det är bestämt att Andrew Lincoln lämnar serien för gott. Men nej, bolaget vill ha mer. Det pratas nu om att karaktären Rick Grimes ska medverka i en film i TWD-universumet.

Det vore inte unikt. Vi har redan sett Morgan vandra från The Walking Dead till Fear the Walking Dead. Jag kan tycka att det börjar bli lite fånigt.

En sak är i alla fall säker: The Walking Dead är en annan serie från och med avsnitt 6. Rick är borta, Carl likaså. Endast ett fåtal karaktärer från de första säsongerna är kvar, och då kan man inte längre påstå att det är en och samma serie. Det är något annat. Något nytt.

Om jag kommer se klart säsong 9 återstår att se. Hypen är borta sedan länge, och även om avsnitt 5 var ett vackert adjö till karaktären Rick, så superbt spelad av Lincoln i åtta långa år, har jag inte mycket lust att börja om igen med nästan ett helt nytt gäng.

Då kan man faktiskt hellre börja på en ny serie.

(Visited 1 251 times, 1 visits today)