Välj en sida

Efter rykten och läckta bilder är den nu officiellt avtäckt. Sony har presenterat en slimmad version av PlayStation 5. Den kommer i samma två utföranden som lanseringsmodellen – en digital och en med skivläsare – och har 1tb lagring.

Skillnad i storlek (bredd x höjd x djup):
PS5: 390 x 104 x 260 mm
PS5 Slim: 358 × 96 × 216 mm

Den nya modellen uppges vara 30 procent mindre och är mellan 18 och 24 procent lättare. Men som synes ovan handlar det om väldigt små förändringar i realiteten.

Den som köper den digitala varianten kan köpa till en skivläsare för 120 euro. vilket lär bli runt 1400 kronor i Sverige. Lägga ut extra pengar får du också göra om du vill ha din konsol stående, då kostar tillbehöret för detta runt 350 kronor.

Vad ska man säga om detta då? Nja, jag är inte imponerad. PS5 är fortfarande ohyggligt ful, fortfarande för stor och att man nu dessutom måste köpa till ett ställ om man vill ha konsolen stående är snålt. Däremot antyder det att Sony har rättat till designfelet att PS5 behövde en krycka till och med för att ligga ned, och det vore åtminstone ett steg framåt.

I november släpps PS5 Slim för 450 respektive 500 dollar. Åtminstone i Nordamerika. Exakt när den kommer till Europa lär vi snart få veta, men priset kommer förstås bli högre för oss som alltid.

(Visited 86 times, 1 visits today)