Välj en sida

PlayStation 5 är Sonys överlägset största konsol, ja, en av de största konsolerna någonsin. De får faktiskt till och med den tämligen gigantiska PlayStation 3 att se dvärglik ut sida vid sida. Storleken har betydelse, så är det bara. I en fullproppad mediemöbel är det helt enkelt av viss betydelse hur stor nästa konsol att ta plats är.

I ungefär ett år har det gått rykten om en PS5 Slim, som med all säkerhet kommer någon gång framöver. Nu har ryktena börjat bli mer konkreta och en film som uppges visa själva skalet har släppts i sociala medier. Det är lite oklart om det gjorts några designförändringar som gör stället som håller konsolen upprätt inte längre behövs.

Huruvida filmen är äkta eller inte går inte att säga, men om den är det är den en besvikelse. Den visar nämligen en konsol som är pyttelite mindre än den den nuvarande modellen av PS5. Det är fortfarande en riktig stor konsol vi pratar om här. Sidoplåtarna är delade, vilket väcker frågor. Är det för att kunna ta bort skivläsaren?

Alltsammans gör mig lite skeptisk till sanningshalten. Vilken skulle poängen vara att släppa en konsol med så små förändringar? Det kan förstås finnas interna förändringar i konsolen som sparar pengar åt Sony. Men historiskt har Sonys slimmodeller varit rejäla kliv nedåt i storlek, och eftersom PS5 är deras överlägset största konsol någonsin finns det ovanligt goda skäl att arbeta med just designen för att krympa storleken några snäpp.

Alternativet är att filmen är äkta men att detta blott är en något uppdaterad modell, inte en slim som vi ser.

Jag kommer förstås inte byta ut min PS5 mot en likadan konsol fast mindre. Men om jag var på jakt efter en PS5 skulle jag vänta lite på en mindre konsol. Storleken har betydelse. Och om jag skulle få önska skulle de göra om designen helt och hållet, för PS5 är en enda stor designmiss från början till slut.

PS5 sticker ut på ett nästan komiskt sätt.
(Visited 57 times, 1 visits today)