Lite galet är det, förstås, i dessa dyrtider. Men nu fick det bli så. Jag har förbokat samlarutgåvan av Starfield. Constellation Edition innehåller bland annat en fullt fungerande smartklocka som är en kopia av en klocka som man får tillgång till tidigt i spelet.

När Bethesda visade upp väskan och dess innehåll i samband med Xbox Games Showcase för några dagar sedan var det forfarande lite oklart om den alls skulle släppas i Sverige. Det var ingen självklarhet, det finns gott om samlarutgåvor som aldrig hittat hit. Men sedan dök den plötsligt upp på ett fåtal ställen.

Jag köper inte så många samlarutgåvor, den senaste var för Resident Evil 4 (ett spel jag älskar). Starfield är dock något annat. Det är ett spel jag inte ens vet om jag kommer uppskatta. Den typen av mastodontspel brukar generellt sett inte falla mig i smaken, och jag har ingen direkt relation till Bethesda.

Starfield är snarare ungefär som Red Dead Redemption II för mig – ett hypat spel som jag är för nyfiken på för att jag ska kunna skippa det. (Detsamma kan för övrigt sägas om Tears of the Kingdom som jag nyss köpt, trots att det mesta tyder på att jag inte kommer spela det särskilt mycket.)

Samlarutgåvor kan man emellertid köpa av lite olika skäl, och i detta fall tycker jag att den är tillräckligt unik för att vara värd att äga. Lite som deras Pip-Boy Edition av Fallout 4 (även om somliga kallade den för ”plastic rubbish”).

Om Constellation Edition lever upp till hypen återstår att se. Annars är det förstås pengar rakt ned i toaletten.

En hel del gott.
(Visited 73 times, 1 visits today)