Jag köper sällan Collector’s Editions av spel. Dels för att de alltid är överprissatta, dels för att jag inte riktigt har plats med stora plastfigurer längre. Men ibland kan man ju göra ett undantag.

Som bekant är jag förtjust i Resident Evil 4, både originalet till Gamecube och remaken. Och när man verkligen gillar ett spel och den känslan sitter kvar i år efter år – ja, då kan det kanske vara värt att ”fira” det intresset lite extra. Med en samlarutgåva, exempelvis. Jag körde igenom spelet till Xbox Series X och köpte sedan samlarutgåvan till PS5.

Resident Evil 4 Collector’s Edition bjuder förutom spelet och en steelbook också på en bildbok, en karta, ett digitalt soundtrack och inte minst samlarfiguren av Leon S Kennedy i ståtlig prakt. Det var främst väl den jag ville åt, om sanningen ska fram.

Figuren är stor, tung och välgjord. Lite förvånande är den runda foten desto lättare och känns anmärkningsvärt plastig. Men det är trots allt figuren i sig som är viktigast. Vapnen – pistolen och pumphagelgeväret – är båda lösa och måste fästas på plats.

Egentligen tycker jag att samlarutgåvan av Resident Evil 2 är lite mer attraktiv. Men den har skenat iväg i pris och går för över 4000 kronor på Ebay just nu. Så den får vänta.

Leon i full prakt.

(Visited 131 times, 1 visits today)