Under den förra generationen införde Sony och Microsoft något nytt i konsolvärlden – en så kallad mittgenerationuppgradering (hittar inget bättre svenskt ord för ögonblicket). Alltså, en ny och kraftfullare modell av den existerande konsolen.

Slimmodeller har lanserats sedan urminnes tider, men att släppa en ny och betydligt kraftfullare modell som kan göra saker som lanseringsmodellen inte kunde var något nytt som PS4 Pro och Xbox One X gav oss. Ja, i någon mån var faktiskt redan Xbox One S en sådan med sin UHD-Blu-rayläsare, även om det var med One X som Microsoft äntligen kunde skryta med att de åter igen hade världens mest kraftfulla konsol.

Följdriktigt har många undrat om Sony och Microsoft har samma plan även för denna generation. Får vi alltså någon PS5 Pro och en Xbox Series X… X? Insidern Tom Henderson har tidigare rapporterat att Sony de facto arbetar på en PS5 Pro (som vi får förmoda också blir en slim). Nu hävdar han att Sony kommer visa upp någonting under de närmsta månaderna, vilket skulle kunna stämma bra med att de väntas ha ett PlayStation Showcase i juni (i stället för E3).

Det har varit en speciell generation eftersom PS5 och Xbox Series X/S lanserades under en global pandemi och Sony och Microsoft först de senaste månaderna har börjat möta efterfrågan. Att i detta läge släppa en ny modell var förstås inte alls på agendan. Men PS4 Pro och Xbox One X släpptes tre respektive fyra år in i konsolernas livscykel. Det skulle kunna betyda att 2023 och 2024 är de år då vi kan få nya uppgraderade konsoler.

Dessutom hävdar Henderson att Sony har mer hårdvara under förberedelse. Vad det kan tänkas handla om kan vi bara spekulera i, men alla som går och hoppas på en ny PS Vita kan nog lägga de förhoppningarna åt sidan. Hur fantastiskt det än vore.

(Visited 104 times, 1 visits today)