Välj en sida

Det har ryktats och spekulerats. Alla har antagit att det måste komma. Nu har Capcom också bekräftat att de släpper en remake av Resident Evil 4 den 24 mars 2023.

Det ser mörkare ut än originalet som släpptes till Gamecube 2005. Det var ett mästerligt spel för sin tid, men har åldrats sisådär. När jag spelade det till Xbox One häromåret slogs jag dels av hur illa det åldrats rent tekniskt, men också hur horribel kontrollen kändes.

Allt detta kommer förstås vara åtgärdat i remaken. Capcom gjorde ett utmärkt jobb med remaken av Resident Evil 2, och även Resident Evil 3 var bra (men kändes lite framstressat).

Att klara balansgången mellan att hedra det original som folk älskade och att få remaken att kännas ny och relevant är inte helt enkelt, men Capcom har lyckats. Det finns ingen anledning att tro att det skulle gå sämre den här gången.

Efter Resident Evil 4 vill jag verkligen, verkligen se en remake av Dreamcast-klassikern Code: Veronica. Det är ett spel som delar fanbasen i två läger, och det sålde dåligt. Inte på grund av att det var ett dåligt spel utan för att det lanserades till just Dreamcast. Jag håller inte andan för en remake, men jag håller alla tummar jag har för att den blir verklighet. En dag.

(Visited 64 times, 1 visits today)