Välj en sida

Det börjar märkas att den rådande konsolgenerationen lider mot sitt slut. När försäljningen för december på den nordamerikanska marknaden summeras visar det sig att PlayStation 4 hade sin sämsta decembermånad hittills på marknaden.

Visserligen gick det ännu lite sämre för Xbox One, men att PS4 efter ett starkt åt dyker så här i december säger ändå något om att suget kan tänkas börja svalna för Sonys trotjänare.

Switch var den solklara vinnaren, vilket var väntat. December är alltid Nintendos bästa månad. Men Switch nådde inte de fantasinivåer som många trott utan landade på 1,7-1,8 miljoner. Vilket är väldigt bra. Det betyder emellertid att Nintendo inte lär nå målet på 20 miljoner sålda enheter fram till och med den 31 mars.

Konsolförsäljning i Nordamerika i december 2018
01. Switch – 1 700 000/1 800 000
02. PS4 – 900 000
03. Xbox One – 800 000

En förklaring till att PS4 inte gjorde bättre ifrån sig kan ha varit bristen på attraktiva erbjudanden. Xbox One såldes betydligt billigare men lyckades ändå inte slå PS4 denna gång (vilket den gjorde 2017), även om det var i stort sett dött lopp.

Sammantaget var det en väldigt sval december. Att Switch sålde bättre än PS4 och Xbox One tillsammans räcker inte för att dölja detta faktum.

Mer info kommer när NPD har släppt sin officiella pressrelease, men redan nu kan vi konstatera att Switch inte bara vann december utan faktiskt hela 2018 i Nordamerika. Vi kan nog räkna med att det spel som sålde bäst i december var Super Smash Bros. Ultimate.

(Visited 54 times, 1 visits today)