När 2020 led mot sitt slut satte jag upp några tydliga mål för spelåret 2021:

  • Köpa färre nya spel
  • Spela fler äldre spel
  • Köpa en ny konsol mot slutet av året (PS5 eller Xbox Series X)

Med facit i hand blev 2021 ett riktigt backloggår. Spelinköpen halverades samtidigt som jag betade av 15 spel ur backloggen till PS4 och Xbox One, vilket var oerhört skönt. Och roligt. Det var överlag riktigt bra spel som låg och väntade på att få bli upplevda.

Jag spontanköpte, kan jag faktiskt säga, Xbox Series X i maj. Den dök upp hos en stor återförsäljare där jag är medlem och jag tänkte ”varför inte”. Förr eller senare skulle det ju bli dags. Någon månad senare slog jag till på en Switch, Mario Red & Blue Edition, som verkligen pryder sin plats bredvid TV:n. Men särskilt mycket spelat på den blev det inte under årets andra hälft, då min Xbox Series X i stället gick varm.

Under året avstod jag från chansen att köpa PlayStation 5 flertalet gånger. Men i mellandagarna fick jag en ny chans och ansåg då att det skulle vara en rätt lämplig födelsedagspresent till mig själv. På min 40-årsdag kunde jag således hämta ut ett mycket stort paket med en PS5 i.

Nu har vi kommit en månad in i 2022 och det är dags att blicka framåt mot resten av året. Jag kommer inte sträva efter att tömma backloggen lika strikt i år, även om det förblir ett mål att fortsätta beta av gamla titlar. Det är nyttigt i sig. Samlingen av retrotitlar ska växa och dessutom kommer det släppas en hel del nya spännande spel under året, vilka kommer prioriteras framför backloggen. Att jag har alla tre konsolerna på marknaden kommer förstås göra att utbudet av nya titlar blir frestande.

  • Fortsätta beta av spel ur backloggen
  • Försöka hitta guldkorn till Switch
  • Utnyttja Game Pass mer

Jag kommer fortsätta beta av backloggen under året, just nu spelar jag BioShock 2 och Gears of War som jag hoppas kunna ta mig igenom under februari.

Jag har också noterat hur lite använd min Switch har varit sedan jag köpte den i somras, detta trots att jag vet att det finns väldigt många spel till formatet. Jag måste helt enkelt anstränga mig lite mer för att hitta de där guldkornen som säkerligen finns vid sidan om AAA-titlarna som i många fall fanns redan till Wii U.

Och slutligen vill jag även gräva mer i utbudet till Game Pass. Inte minst för att spara pengar. I fjol spelade jag Halo Infinite, Forza Horizon 5 och Microsoft Flight Simulator där utan att lägga ut en enda krona extra på dem. Men det finns ju även indietitlar och många gamla godingar från Xbox och Xbox 360 att upptäcka eller återupptäcka.

Det kommer bli nog många inköp under året ändå. 2022 är ett hett spelår, så nyinköp kommer inte gå att undvika.

(Visited 100 times, 1 visits today)