Jag har avhållit mig från att köpa Tomb Raider I-III Remastered i förhoppningen om att samlingen till slut skulle komma som en fysisk utgåva. Ibland lönar det sig att vänta. Nu står det nämligen klart att det släpps flera fysiska utgåvor till Xbox One och Series X/S, PlayStation 5 och Switch i september.

Jag blev lite tveksam när jag såg att det är Limited Run Games som står bakom dem, inte minst för att fraktpriserna inte sällan kan motsvara vad själva produkten kostar. Snart framkom det att den även går att förboka på andra håll, inklusive svenska Webhallen. Så fick det bli.

Jag fortsätter alltså att köpa fysiska utgåvor närhelst det går. Det blir allt svårare att hitta dem till Xbox. Tomb Raider I-III Remastered släpps endast som standardutgåva till Xbox medan PS5 och Switch får både samlar- och deluxe-utgåvor. Denna gång valde jag deluxe-utgåvan till PS5.

Det blir en trevlig höstupplevelse att spela igenom de tre första Tomb Raider-spelen. Jag har oerhört fina minnen från det första spelet, men inser förstås att det har åldrats en hel del. Däremot har jag aldrig spelat de två uppföljarna, helt enkelt för att de aldrig släpptes till Saturn. Det är alltså mer än dags att spela dem.

Deluxe Edition. Länge leve fysiska utgåvor!
(Visited 80 times, 1 visits today)