Det senaste antalet State of Play från Sony har varit fisljumma upplevelser. Mina förväntningar var därför återhållsamma inför nattens show. Och det är bra ibland, för detta var en lite positiv överraskning. Men det handlar mest om ett spel.

Det fanns visserligen en hel del spel här till PlayStation 5. Ninjaspelet Where the Winds Meet (teaser), Dynasty Warriors Origins och Ballad of Antara (trailer) för att nämna några. Men för mig känns samtliga dessa som något jag sett hundra gånger förut och inget som får pulsen att gå upp.

Mer intressant var att fick vi se mycket mer från remaken av Silent Hill 2. 13 minuter gameplay närmare bestämt. Det ser… bra ut. Stabilt. Jag tror att det kommer glädja de flesta fansen av originalet, även om det är hart när omöjligt att göra alla nöjda. Det är en så klassisk titel. Den 8 oktober släpps det till PS5 och PC. Vi vet inget om en Xbox-version än.

Höjdpunkten för mig var däremot något helt annat: Astro Bot. När du köper en PlayStation 5 ingår Astro’s Playroom, som är ett slags techdemo för konsolen. Men mer än så. Det är ett spel som spinner runt PlayStations historia, och det har ett fullfjädrat gameplay. Fortfarande är Astro’s Playroom det spel som utnyttjar funktionerna i DualSense allra bäst. Äntligen får vi ett riktigt spel med den charmiga lilla roboten, och det ser helt fantastiskt ut.

När jag kollar på trailern för Astro Bot slås jag av att jag alltjämt är en gameplay-kille. Det är gameplay, inte grafik, story eller något annat som jag sätter allra främst. Detta spel fullkomligt sprudlar av spelglädje, lekfullhet och fantasi. Det har den där patenterade Nintendo-charmen utan att vara en Nintendotitel. Det är omöjligt att inte sitta där och le som ett fån.

Den 6 september smäller det och jag kan knappt vänta.

(Visited 80 times, 1 visits today)