Härom dagen släpptes remastersamlingen av Tomb Raider I-III. Den har fått lite blandade recensioner, men det är uppenbart att många gamla fans är väldigt uppspelta av att få spela om de spel de har så många minnen från. Nu i högre upplösning, med omarbetade texturer och förbättrad ljussättning. Någon remake är det alltså inte tal om utan en uppfräschad version av de tre spelen från 1996-98.

Tomb Raider är ett av de där spelen jag verkligen har starka minnen av från barndomen. Jag minns till och med pirret i magen när jag gjorde de dödsföraktande hoppen som alltid kändes som om de var på gränsen. Däremot är jag lite skraj för att jag inte kommer klara av ett spel i dag med dåtidens kontroller. Spelmediet har gått framåt så mycket på 28 år.

Ännu finns tyvärr ingen bekräftelse på en fysisk utgåva. Det bådar inte så gott. Aspyr Media brukar lansera fysiskt via Limited Run, som trycker begränsade upplagor för att pressa upp priset, vilket gör att de säljer slut i ett nafs. Jag köper allra helst en fysisk utgåva av en så kär samling som dessa spel. Så här och nu avvaktar jag lite.

(Visited 79 times, 1 visits today)