… räcker det? Jag vet inte riktigt, ärligt talat.

Sent under onsdagskvällen svensk tid hade Sony sin State of Play-show där de visade upp trailers för kommande spel till PlayStation 5. Det stora dragplåstret var Death Stranding 2: On the Beach. Men det tilltalar onekligen en viss typ av spelare. Det första spelet kan väl sägas ha delat världens spelare i två läger och jag har inte riktigt lyckats komma in i det, trots flera försök.

I april kommer också det hypade lilla indieäventyret Dave the Diver äntligen till PS5. Jag vet fortfarande inte om det är ett spel för mig. Men blandningen av genrer är så märklig att jag nästan bara måste spela det.

I höst släpps remastern av Sonic GenerationsSonic X Shadow Generations. Med Shadow, alltså. Det ser skoj ut, och blir definitivt ett spel jag kommer spela ihop med sexåringen här hemma.

Ken Levines nya projekt Judas ser verkligen ut som en spirituell uppföljare till BioShock och jag älskar det jag ser. Men det lär knappast släppas förrän tidigast 2025 och inte vara PS5-exklusivt.

Och så var det Silent Hill 2. Bloober Teams största och viktigaste projekt får bara inte gå fel. Teasern från i fjol lovade ganska gott, men nu när vi fick lite mer gameplay är jag mindre övertygad. Striderna ser klumpiga ut, och animationerna övertygar inte.

Nja. Detta var inte jätteövertygande. Allt beror förstås på vilka sorts spel man gillar, för totalt visades 15 spel upp. Men jag har sett många som är allt annat än imponerade av vad Sony visade upp. Framför allt lyser Sonys egna exklusiva spel med sin frånvaro.

(Visited 57 times, 1 visits today)