Sony har nått en ny milstolpe med sin PlayStation 5. De har nu sålt mer än 50 miljoner enheter av sin populära spelkonsol. Det är en riktigt fin milstolpe att passera på bara tre år, eller 161 veckor för att vara exakt.

Tittar vi på hur det gick för PS4 ser vi att den behövde 160 veckor för att nå samma milstolpe, vilket alltså bekräftar att PS5 följer sitt storasyskon väldigt precist. Men då ska vi minnas att tillgången till PS5 var väldigt begränsad under dess första två år. Det är först under 2023 som alla som vill ha en PS5 har kunnat få tag i en.

Sony har hittills sålt 22,5 miljoner enheter av PS5 i år, vilket är en ökning med 65 procent jämfört med i fjol. Nyckeln till denna framgång är att de lyckades öka produktionen och därigenom möta efterfrågan.

Vi vet ännu inte hur bra PS5 har sålt i julhandeln, men allt pekar mot att den varit den mest populära konsolen på alla marknader. Xbox Series X/S fortsätter att gå tungt, och den gamla Switch tappar år för år nu.

Annars har 2023 inte varit något toppenår för exklusiva spel på PS5. Men uppenbarligen lockar den ändå många, och genom att vara bakåtkompatibel med PS4 finns ju ett minst sagt gediget spelbibliotek tillgängligt för alla PS5-ägare.

Mitt mål för nästa år får bli att använda min PS5 mer…

(Visited 67 times, 1 visits today)