Sedan Tarsier köptes upp av Embracer Group har framtiden för Little Nightmares varit ett frågetecken. Varumärket visade sig nämligen ägas av Bandai Namco och ingen visste om de ville göra något mer av det.

Nu när två år har gått sedan det förra spelet släpptes utannonseras plötsligt Little Nightmares III, och det är Supermassive Games som står för hantverket. Vi spelar som Low och Alone och tar oss an en plats kallad The Spiral. Av trailern att döma delar det onekligen samma DNA som de två första spelen. Atmosfären tycks helt intakt.

Jag är lite kluven till ett tredje Little Nightmares. Det första överraskade och chockade nästan lite med sin absurda, mardrömslika design och fantastiska ljudbild.

Little Nightmares II var en väldigt försiktig uppföljare som kändes som något av en upprepning av ett framgångsrikt recept. Båda spelen led av frustrerande trial and error. Många sektioner var helt enkelt inte möjliga att klara på första försöket. Sjukhuset var en höjdpunkt i uppföljaren, men annars var det en upplevelse jag ganska snabbt lade åt sidan efter att sluttexterna rullat.

I Little Nightmares II var man två som hjälptes åt, men nytt nu är online co-op med två spelare. Jag hoppas att Supermassive Games har fler nyheter och några överraskningar i rockärmen. Annars finns risken för att spelet känns som ännu en upprepning.

Little Nightmares III ska släppas under 2024 till Xbox, PlayStation, Switch och PC. Kolla trailern här!

Läs även:
Recension: Little Nightmares
Recension: Little Nightmares II

(Visited 97 times, 1 visits today)