Årets hittills bästa spel, enligt många, är Baldur’s Gate III. Det har släppts på PC och kommer till PlayStation 5 den 6 september. Som vi konstaterade tidigare har Xbox-versionen däremot blivit framskjuten på grund av att utvecklarna Larian har svårt att optimera spelet på den svagare Xbox Series S. Det är specifikt split screen co-op som är svårt att få till.

Xbox bemötte detta med att sätta in alla experter de har för att hjälpa till. De kan inte gärna gå miste om ett av årets största spel på grund av att kravet att alla spel som släpps på Xbox ska ha samma funktioner på både Series X och S.

Det tycks inte ha hjälpt, för nu är det klart att Microsoft godkänner att Baldur’s Gate III släpps utan splitscreen till Xbox Series S. Detta är ett indirekt erkännande från Microsoft att Series S inte håller måttet för vissa nextgen-spel. Vi är bara tre år in i denna generation och Baldur’s Gate III kommer knappast vara det sista krävande spelet som får Series S att svettas.

Med detta sagt är det ett bra beslut av Microsoft. Nödvändigt och ofrånkomligt. Det hade varit korkat att låta envishet och rigida policies hindra Xbox-spelare från att få ta del av ett av årets mest omtalade spel.

(Visited 86 times, 1 visits today)