Välj en sida

Så avtäcktes den då slutligen med detaljer om pris och funktioner. Sonys streamingenhet känd som Project Q har fått namnet PlayStation Portal, och alla rykten om den visade sig i princip stämma. Tyvärr.

PlayStation Portal (förkortad PSP?) är i praktiken en DualSense-kontroll med en skärm i mitten som streamar spel från PlayStation 5. Sony har nu förklarat lite mer om hur detta är tänkt att fungera. Man måste inte vara i närheten av sin PS5 eller ens uppkopplad på samma nätverk. Däremot måste PS5 vara på, så om du ska använda din PS Portal via ett annat nätverk någon annanstans måste du alltså ha din PS5 igång hemma. Eller släpa med konsolen dit du går.

Här faller själva poängen med en sådan här produkt, åtminstone för mig. Den hålls tillbaka av ungefär samma anledning som Wii U gjorde. Dess användningsområden minskar drastiskt eftersom den i praktiken är knuten till hemkonsolen och bara speglar det som sker där. Priset är en annan avskräckande faktor – 199 dollar lär betyda minst 2500 kr i Sverige. Kanske uppemot 3000 kr givet vår svaga valuta, och det är helt enkelt orimligt för de allra flesta.

Frågan är vilka förväntningar Sony har på Portal. Tänker de sig att den kommer locka en stor andel av existerande PS5-ägare eller är det en liten nischad grupp de vänder sig till? Det känns onekligen som en nischprodukt.

Exakt när den släpps håller Sony fortfarande på, men vi får säkert veta även detta inom kort.

(Visited 65 times, 1 visits today)