Jag, och många med mig, har förbluffats av Nintendos enorma framgångar med Switch världen över. Jag har naturligtvis förstått vad som är attraktivt med dess hybridmodell, men jag har haft väldigt liten användning för den. Personligen föredrar jag att spela på TV:n, så min Switch är alltid dockad.

Men så blev det semester och äldsta sonen har nu nått den ålder då TV-spel är något som lockar på riktigt. Han ockuperar tyvärr min Xbox Series X allt oftare. Jag beslöt att ta med min Switch så sonen hade något att pyssla med i baksätet på bilen. Och gissa om detta var en hit.

Femåringen har spelat i både bilen och hemma hos farmor. Han kan knappt slita sig. Så visst, jag fattar. Jag förstår på riktigt nu. De små knapparna på JoyCon-kontrollerna bekommer honom inte, förmodligen passar de tvärtom hans små händer alldeles utmärkt. Onlinespel är inget som intresserar honom än, vilket gör att Nintendos tillkortakommanden här inte är ett problem.

Switch är enkel att använda, och sättet som det går att hoppa in och ut ur spel utan krångel är något Nintendo ska ha en eloge för. Den är kort sagt väldigt Nintendo. Traditionell men modern på samma gång.

Så fort sonen kom hem satte han dock min Switch i dockan och återgick till att spela på min Xbox Series X igen. Nu klurar jag på om han ska få en Switch Lite i födelsedagspresent.

(Visited 93 times, 1 visits today)