Ryktena om Nintendos nästa spelkonsol blir allt hetare. Vi har visserligen matats med uppgifter och spekulationer i flera år, men nu när Switch börjar närma sig pensionsåldern blir det alltmer substans i dem.

En skärmdump som publicerades i forumet Famiboards sägs visa kodnamnet på Nintendos nästa konsol. Den med lite minne kanske kommer ihåg att kodnamnet för Switch innan den avtäcktes var ”NX”. ”NX2” kanske bara är ett slött kodnamn, men varför visa JoyCons i så fall?

Detta är förstås inga bevis över huvud taget, men väl mer eld till ryktesbrasan. Nintendos nästa konsol kanske blir en väldigt försiktig uppföljare som heter Switch 2, kort och gott.

Det är aldrig riskfritt att följa upp en konsol med samma namn. Wii U är kanske det bästa exemplet på hur snett det kan gå (även om namnet faktiskt var dess minsta bekymmer). Till skillnad från Wii, som var en låga som brann intensivt men slocknade snabbt, har Switch varit en långsiktig succé. Ja, den är fortfarande väldigt populär. Om Nintendo väljer att lansera Switch 2 nästa år kommer Switch knappast ha hunnit falla i glömska utan fortfarande kännas relativt aktuell.

Samtidigt måste Nintendo förstås lyckas övertyga folk om att köpa ännu en hydbridkonsol. Rimligen bör de kunna locka med något mer än bara lite bättre prestanda (vilket sällan varit Nintendos usp ändå). Det är dock mycket som talar för Nintendos nästa konsol, inte minst att de lär ligga ganska bra till för att kunna lansera både Metroid Prime 4 och ett nytt 3D-Mario lagom till premiären av Switch 2.

(Visited 126 times, 1 visits today)