Så har det hänt igen. Jag har fått nackdelarna med att köpa spel fysiskt skrivna på näsan än en gång. Som om jag inte redan visste.

Jag har tidigare beklagat mig över att vi som köper spel på skiva inte längre är prioriterade. Fysiska releaser försenas ”av logistiska skäl” medan köpare av den digitala versionen får sitt spel på utsatt datum.

När jag förbokade remaken av Resident Evil 4 var jag förstås medveten om detta. Men också om något som kallas PostNord. Jag köpte nämligen spelet på Spelbutiken, en nätbutik jag handlat hos ofta. Varför betala 100 kronor extra för samma spel?

Problemet med Spelbutiken är inte att de ha gratis frakt, det är förstås jättebra, särskilt när man gör små beställningar ofta. Nej, det är att deras enda leveranssätt är via PostNord – den civiliserade världens sämsta posttjänst. Som bekant delar de inte ut post varje vardag längre utan endast tre dagar i veckan. Detta spelar mindre roll om det handlar om en räkning för Tele2, som man lika gärna kan ha på autogiro, men är desto mer irriterande om man väntar på ett paket.

Jag hade vissa små förhoppningar om att mitt Resident Evil 4 skulle anlända en dag tidigare, det vill säga i går. Men icke. Det skickades då och hade det levererats via någon annan än PostNord hade det legat och väntat på mig i dag. I stället kommer jag få det av en glad brevbärare som tycker att han gör sitt jobb – på måndag.

Nu var det en medveten riskkalkylering från mig denna gång, jag insåg att det kunde bli så här. Och så blev det. Men nackdelen med att förlita sig på fysisk leverans av ett spel visavi att att köpa och dessutom kunna förinstallera det digitalt kvarstår. Till och med jag som älskar att äga spelen i hyllan drar mig alltmer för fysiska köp. Och då har det gått ganska långt.

(Visited 106 times, 1 visits today)