Microsoft har stretat emot, men nu har verkligheten träffat även dem. Efter att Sony höjt priser på först sina PS5-spel och sedan själva konsolen under fjolåret har Xbox stegvis följt efter.

Först medgav Phil Spencer att även Xbox Series X/S-spelen skulle drabbas av prishöjningar. Och nu har priset på de båda konsolerna höjts med 500 kronor. På Microsofts nätbutik i Sverige kostar nu en Xbox Series X 6195 kr och Xbox Series S 3895 kr efter en mindre höjning (men den verkar fortfarande gå att få tag i betydligt billigare). Även Japan har fått se höjningar.

Samtidigt går en PS5 loss på hela 7295 kronor och för OLED-modellen av Switch får du betala 4190 kr.

Jag spontanköpte min Xbox Series X i maj 2021, egentligen utan att känna något större sug. Då kostade den runt 5600 kr. Sedan gick den knappt att få tag i på ett drygt år så jag är glad att jag köpte den när jag gjorde.

Konsoler brukar bli billigare med åren, förutom Nintendos som tenderar att ligga kvar på sitt lanseringspris, men vi har ett ekonomiskt läge nu som gör att priserna skenar iväg på allting. Prishöjningarna är alltså inte ett dugg förvånande. Inflationen gör allting dyrare, så varför inte även elektronik.

(Visited 108 times, 1 visits today)