Välj en sida

Jag älskar Game Pass och har varit prenumerant i princip sedan tjänsten drog i gång sommaren 2017. Microsofts ”Netflix för spel”, som det började kallas för att få folk att förstå vad det handlar om, hade ett väldigt begränsat utbud i början men växte snart till sig.

Just nu väntar vi på ännu en spännande AAA-release, Atomic Heart, som inte är exklusiv för Xbox men som släpps direkt till Game Pass. Det är unikt att kunna få del av nya spel på det här sättet. För bara sex år sedan var det inte möjligt, även om både Xbox och PlayStation ”gav bort” spel om du prenumererade. Men det är ju inte riktigt samma sak.

Jag har hyllat Game Pass många gånger de senaste åren. Det finns dock nackdelar med att konsumera spel på det här sättet, och det är samma som när det kommer till film och serier: det enorma utbudet gör oss blasé. Man scrollar från titel till titel och frågar sig ”har jag lust?”. Scrollar vidare. Och vidare.

Jag vet att detta ligger på mig och inte på dem, i detta fall Microsoft, som erbjuder spelen. Men jag tror inte jag är ensam om denna upplevelse. Det är så vi fungerar. Lite som att gå in i en godisbutik. Om vi kan gå in när vi vill och välja vad vi vill försvinner den där speciella känslan.

Tänk dig ditt största intresse och föreställ dig att du har obegränsad tillgång till det hela tiden och inte bara då och då, utan motkrav eller motprestationer annat än en månatlig betalning. Den obegränsade tillgången gör något med oss, jag är övertygad om det.

Just nu är jag i något av en spelmässig svacka. Jag bockade av ett spel ur backloggen i januari men har inte kommit igång alls i februari utan guppar runt som en livlös boj på havet och hittar inget att fästa min uppmärksamhet vid.

Jag hatar när jag blir så här, för det råder verkligen ingen brist på spel. Vid sidan om Game Pass har jag drösvis med äldre spel som skulle förtjäna min uppmärksamhet. Och ändå är det så lätt att bara fastna vid att scrolla runt på Game Pass, från titel till titel, utan att kunna besluta sig för något. Precis som när man på lördagskvällen är sugen på en film men överväldigas av utbudet på alla streamingtjänster och till slut inser att klockan är för mycket.

(Visited 124 times, 1 visits today)