Som vi har väntat. Bönat och bett. Hoppats och tvivlat. Men nu är det klart. Det kommer en remake av Silent Hill 2. Som det ryktats om är det Bloober, studion bakom bland annat The Medium, som ska stå för hantverket.

The Medium var ett halvljummet skräckspel med vissa styrkor. Det krävs mycket mer av teamet för att leva upp till förväntningarna när ett så ikoniskt spel som Silent Hill 2 ska återuppstå.

Trots viss skepsis är det svårt att inte känna entusiasm. Få spel har blivit så klassiska som Silent Hill 2. Det är ett av de obehagligaste spelen jag har spelat. Remaken kommer rulla i Unreal Engine 5 och kontrollen moderniseras till ett över axeln-perspektiv (tänk moderna Resident Evil).

Silent Hill 2 blir tidsexklusivt till PC och PS5 i ett år. Därefter kan vi utgå från att även Xbox Series X/S-ägarna får ta del av godsakerna. Min enda invändning är att jag gärna hade sett en remake av det första Silent Hill först, som är en äldre titel som verkligen hade förtjänat en remake.

Kolla trailern nu!

(Visited 72 times, 1 visits today)