Det har ryktats om det länge. Sedan det stod klart att Googles streamingtjänst för spel, Stadia, inte blev den stora framgång som bolaget drömde om ansåg många att det bara var en tidsfråga innan Google skulle ledsna och stänga ned tjänsten.

Google har förnekat och förnekat. Men nu har de bekräftat att Stadia stängs ned i januari 2023, drygt tre år efter lanseringen.

Jag skrev om detta i februari: ”Projektet Stadia är fullt av oförverkligad potential, löften som aldrig infriades och okunskap om hur spelbranschen faktiskt fungerar.”

Exempelvis beslöt Google att stänga ned sin egen speldivision efter bara ett år. De hade ingen uthållighet, och sådant lockar knappast nya kunder.

Att ett så stort företag som Google visade upp sådan brist på förståelse för den bransch de gav sig in i förvånade nog en del. De hade uppenbarligen inte gjort sin hemläxa.

Alla som köpt spel och annat till Stadia kommer få sina pengar tillbaka. Det är ju hyggligt av Google. Och tekniken kommer förmodligen leva vidare på något sätt inom Google eller säljas till andra. Men jag tror att kunderna hade föredragit att de hållit tjänsten vid liv och förbättrat den i stället för att kasta in handduken.

Google gav aldrig Stadia en riktig chans.

(Visited 93 times, 1 visits today)