Välj en sida

Vi har passerat halvtid för 2022. Det har varit ett ganska bra spelår hittills, även om jag nästan enbart ägnat tid åt min backlogg, men i vanlig ordning är det mot hösten och vintern som de flesta av tungviktarna anländer.

För den som spelar på PlayStation 4 eller 5 har året redan bjudit på Horizon Forbidden West och samlingen Uncharted: Legacy of Thieves Collection som innehåller Uncharted 4: A Thief’s End (2016) och Uncharted: The Lost Legacy (2017). Och alldeles snart landar kattspelet Stray.

November blir en glödhet månad. Då släpps nämligen God of War Ragnarök. Men grejen är att du inte behöver en PS5 för att spela vare sig det, Horizon Forbidden West eller Gran Turismo 7. Ghostwire: Tokyo är ett av väldigt få PS5-exklusiva spel som släppts i år, huvuddelen finns även till PS4. Det går att förstå varför det blev så här. PS5 är fortfarande svår att få tag i, och det råkar finnas över 100 miljoner PS4-ägare där ute att sälja nya spel till.

För den som har en PS5 är det såklart den konsolen man köper ett spel som God of War Ragnarök till. Vi kan räkna med snabbare laddtider och, förhoppningsvis, en bra implementering av funktionerna i DualSense. I grunden är det emellertid samma spel till PS4, och det gör att man faktiskt inte måste ha en PS5 för att få tillgång till Sonys tungviktare.

Visst, en remake av The Last of Us kommer i september. Det är alltså den tredje PlayStation-konsolen som föräras en version av Naughty Dogs mästerverk, och för den som inte spelat remastern till PS4 kan det vara värt en titt.

För den som sitter med en PS4 och tycker att tillgång till nya spel är viktigare än att sitta med en ny konsol, är det inte jättebråttom att uppgradera. Visst är både Xbox Series X och PS5 väldigt trevliga konsoler, men så länge de där exklusiva spelen som i princip på egen hand motiverar ett köp lyser med sin frånvaro, kan ni ta det lugnt. Under 2023 kanske de äntligen kommer.

(Visited 84 times, 1 visits today)