Välj en sida

Karate Kid tillhör mina barndomsfavoriter. Daniels (Ralph Macchio) kamp mot Johnny (William Zabka) trollband mig. Inte minst den avslutande karateturneringen under tonerna från Joe Espositos You’re The Best Around.

Men det var i början av 80-talet, det. Jag vidhåller att Karate Kid fortfarande har sina stunder, men trilogin som helhet är rätt medioker, och tanken på en fortsättning 25 år senare var förstås absurd. Men, ska erkännas, kittlande.

När miniserien Cobra Kai offentliggjordes och sedan hittade till Netflix var det nog inte bara jag som fick ett pirr i magen. Hur skulle det här gå? Rätt bra, visade det sig. Cobra Kai har blivit en succé och nu är det klart att det blir en femte och sista säsong.

Trots den pirrande premissen blev det alldeles för mycket tonårsdrama för att jag ska orka med Cobra Kai i mer än några avsnitt. Tyvärr. Uppenbarligen ska detta tala mer till en ny ung publik än oss gamla fans av Karate Kid-filmerna. Vi är ju vuxna gubbar nu, och ett taffligt tonårsdrama är något vi vuxit ifrån för länge sedan.

Jag tror att det kanske hade varit bättre att berätta en historia i tio eller tolv avsnitt. Fem säsonger håller definitivt inte denna papperstunna intrig för.

(Visited 54 times, 1 visits today)