Välj en sida

Det var fler än jag som reagerade med förvåning när Sony visade upp PlayStation 5.

Designen stack minst sagt ut, och även om den försvarats envist av fanboys verkar den övervägande åsikten vara att PS5 är både stor och ohyggligt ful. Den är förmodligen den första konsolen i världshistorien som behöver ett stöd även när den ligger ned. PS5 är en designmiss, helt enkelt.

Nu har vi, på sätt och vis, fått objektivt stöd för detta. Sony har nämligen själva på sitt eget Twitterkonto postat en film där en person spelar på PS5 – som är placerad upp och ned. Det är inte ens första gången detta händer, i december postade PlayStation Studios-chefen Hermen Hulst en film där PS5 låg upp och ned.

Misstaget är visserligen ganska begripligt, även om Sony själva borde ha bättre koll. PS5 har en så udda design att det sannolikt kommer vara fler som placerar den upp och ned eftersom skivläsaren då hamnar överst.

Jag hoppas innerligt att Sony arbetar hårt på en slimmodell just nu och att den släpps så snart som möjligt. Men antagligen kommer det dröja flera år, så vi får nog dras med den gigantiska och fula PS5 ett bra tag till. Säkert lär vi få se fler bilder på folk som har lagt konsolen upp och ned.

(Visited 87 times, 1 visits today)