Efter remaken av Resident Evil 2 är jag inte jättehypad på att ta mig an det tredje spelet. Inte för att jag ogillade den remaken, tvärtom var det ett bitvis väldigt imponerande jobb som Capcoms remakekungar hade gjort (jag gav spelet betyget 8/10).

Nej, snarare för att Resident Evil 3: Nemesis dels verkar vara rätt likt föregångaren, dels ett allt igenom sämre spel.

Kort är det också, cirka fem timmar långt. Till skillnad från Resident Evil 2 saknas det här möjlighet att spela med två olika karaktärer, något som gav det spelet lite längre livslängd. Jag klagar inte alltför mycket på detta eftersom tidsbristen gör att jag närmast välkomna kortare spel just nu.

Det tog ändå emot lite att betala fullpris för det, men nu blev det så. Våren är i övrigt rätt tom på nya spelreleaser som intresserar mig så det blir faktiskt ett billigt halvår i slutändan.

Samtidigt kan vi gotta oss åt nya envisa rykten om Resident Evil 8, som enligt den senaste uppgiften har undertiteln ”Village” (Capcom lär vilja stava det VIIIage för att framhäva den romerska siffran för 8).

Sedan tidigare har det ryktats om att spelet kommer vara i första person precis som Resident Evil 7 men avvika från Resident Evil-formeln så mycket att det kommer göra fansen ”förbannade”. Bådar ju kanske inte så gott, men visst blir jag lite nyfiken. Chris Redfield ryktas göra comeback också.

Om det nu finns någon som helst sanning i ryktena återstår förstås att se. Capcom har förnyat serien flera gånger tidigare, främst med Resident Evil 4 och 7, och båda gångerna blev det lyckat. Resident Evil 7 började väldigt bra men tappade mot slutet medan Resident Evil 4 var ett kanonlir från början till slut.

Någon gång nästa år säger ryktena att Resident Evil 8 ska släppas till de nya konsolerna. Det håller jag tummarna för. Och så väntar jag spänt på att Capcom ska bekräfta att nästa remake är Dreamcast-klassikern Code: Veronica. Snälla?

(Visited 195 times, 1 visits today)