Välj en sida

Det är Black Friday-vecka och vi lockas att köpa allt vi tros behöva och inte alls behöver men ändå kommer inhandla för att det är så billigt.

Om en knapp månad är det jul och det är hög tid att tänka på julklappar. Julen som väntar blir den sista med den nuvarande generationens konsol från Sony och Microsoft. Om ett år har PlayStation 5 och Xbox Scarlett landat i butik, kanske med blott en veckas mellanrum, och de konsoler vi spelar på i dag kommer plötsligt kännas gamla.

Att det har gått sex år sedan PlayStation 4 och Xbox One lanserades är nästan svårt att förstå. Tiden flyger verkligen fram. Jag tycker inte någon av dem känns så gammal. Men den känslan brukar ändras så snart de ersatts av nya, och visst står de för gammal teknik.

Jag har köpt totalt fyra Xbox One på fyra år, varav en endast i samlingssyfte, men bara en PS4. Min vita Destiny-konsol har stått på samma plats i fem år och gjort sitt jobb väl. Men den har nästan uteslutande använts till PlayStation-exklusiva titlar medan Xbox One fått tjäna som mainstreamkonsol för allt.

När vi vänder blad i kalendern och skriver 2020 går vi inte bara in i denna generations sista år, vi lämnar även 2010-talet bakom oss. En text om de bästa spelen under 10-talet kommer därför i december. Det är verkligen ingen enkel lista att göra.

Här och nu gäller det att göra rätt val på Black Friday och ladda upp inför den sista julen med PS4 och Xbox One. Om ett år säger vi farväl. Snart väntar sista julen med två trotjänare som gett oss så oerhört mycket underhållning.

(Visited 57 times, 1 visits today)