Välj en sida

Om ett drygt år kommer vi sitta och spela på PlayStation 5 och Scarlett, Microsofts fjärde och ännu en namngivna Xbox. Men vad är det vi har att vänta oss?

Av det som framkommit hittills är det två tekniskt sett väldigt snarlika konsoler. Både Sony och Microsoft har släppt lite knapphändig information om den tekniska kapaciteten, men inte mycket mer. Nu hävdar en källa att han har lagt händerna på dev kits till båda.

Källan säger mycket, detaljerna finns att läsa här, bland annat att projektnamnet för PS5 är Prospero, att Sony och Microsoft använder olika tekniker för ray tracing samt att båda gör det största hoppet i beräkningskapacitet i någon konsolgeneration hittills.

Det sistnämnda är förstås intressant. Det stora hoppet skedde annars när vi gick in i 3D-eran med Xbox 360 och PS3. Om PS5 och Scarlett överträffar detta är det en smula anmärkningsvärt.

Båda konsolerna kommer ha kameror för chatt, Twitch, YouTube och andra tjänster, och där ska Microsofts version vara den mest avancerade. Microsoft har dock förnekat att det utvecklas någon kamerateknologi i Scarlett, så det återstår att se vad som verkligen är sant.

En sak kan vi nog i alla fall räkna med, och det är att oavsett om vi köper PS5 eller Scarlett kommer vi få ta del av ett kraftpaket som verkligen känns som nästa generations hårdvara.

Förhoppningsvis får båda konsolerna titlar direkt till releasen som bevisar just detta. Det enda vi vet om det just nu är att Scarlett lanseras tillsammans med Halo Infinite.

(Visited 87 times, 1 visits today)