Välj en sida

Ibland griper det tag om oss som är lite pryltokiga. Det där tunga och envisa ha-begäret vill liksom inte släppa taget hur relevanta invändningar vi än har.

Jag har, som säkert många andra, vissa svårigheter med att mota bort köpdjävulen. Han sitter där på min högra axel, pekar på en pryl jag väldigt gärna vill ha och viskar ömt ”köp, köp, köp…”.

För några år sedan hände det. Jag hade suktat länge efter en Nvidia Shield TV. Inte för att jag verkligen behövde den utan för att jag ville ha den. Det är ofta där skillnaden finns när vi snackar ha-begär. Vi vill ha, men vi behöver egentligen inte.

Nu är det dags igen. Ända sedan Microsoft för första gången visade upp sin Gears 5-utgåva av Xbox One X har jag suktat efter den. Inte för att jag behöver den.

Det finns massor av skäl att inte köpa den just nu:

Jag har en Xbox One S
Jag kan spela alla spel jag vill till formatet och har redan köpt två Xbox One, först originalmodellen och sedan den betydligt mer attraktiva One S.

Det är bara ett år kvar av den här generationen
Som jag tidigare konstaterat är jag nästan färdig med Xbox One, endast ytterligare ett fåtal spel kommer inköpas innan den pensioneras. PlayStation 5 och nästa Xbox, Scarlett, kommer släppas hösten 2020.

Jag har inte ens en 4K-TV
Under fjolåret var jag faktiskt på väg att köpa en av Philips mest hyllade TV-apparater. Men jag avstod av praktiska skäl. Vi har en liten hemma som älskar att trycka sina kladdiga små fingrar på TV-rutan, och vem vet när det kan flyga en leksak genom luften…

Gears 5-utgåvan har bara 1tb hårddisk
Det är snålt med en 1tb hårddisk i nådens år 2019. Min One S har 2tb, och den är nu full. Jag skulle således behöva köpa en extra hårddisk för en tusenlapp om jag ska spela på Xbox One X. Den blodröda Gears 4-utgåvan av Xbox One S hade 2tb, vilket känns rimligt i en dyrare specialutgåva. Microsoft är snåla här.

Den är dyr
5 300 kr är mycket pengar för en konsol som kommer vara omodern om bara ett år. Jag har visserligen pengarna men skulle kunna använda dem på bättre saker. I synnerhet nu när det lackar mot jul och ett andra barn är på väg.

Hur ologiskt ett köp än skulle vara, är ha-begäret ändå lika starkt. Så vi får se hur jag gör, om det blir ängeln på min vänstra eller djävulen på min högra sida som vinner i slutändan.

Väcker begär.

(Visited 100 times, 1 visits today)