Välj en sida

Under årets första sex månader har jag samlat på mig en del spel till Xbox One. Eftersom det inte släppts så mycket nytt och intressant till Microsofts konsol i år har det mestadels handlat om att täppa till luckor samt så kallade double dips, det vill säga spel jag redan äger till PS4 men även vill äga till Xbox. Nu känner jag att jag börjar bli rätt färdig. Jag är redo att blicka framåt.

Totalt har det blivit över 45 spel till Xbox One hittills och jag skulle tro att det kommer landa på drygt 50 innan jag är klar. Kanske 60. Eftersläntrare kan alltid komma under de kommande åren, jag köper nämligen fortfarande spel till Xbox 360 då och då, men det lär inte bli särskilt många.

Det finns lite grand att se fram emot under det som återstår av 2019. Control släpps den 27 augusti. Kanske är det Remedys täta samarbete med Microsoft som gör att jag känner att det ska spelas på Xbox. Sedan Alan Wake för snart ett decennium sedan har jag gillat Remedy, och även om Quantum Break var lite av en besvikelse (jag gav det 7/10) håller jag alltid hoppet uppe när det kommer ett nytt spel från den finska studion. De gör actionspel i tredjeperson på ett sätt som ingen annan. Ibland funkar det, ibland blir det mindre bra.

Den 10 september släpps årets stora exklusiva titel till Xbox One, Gears 5. Jag gillade det senaste spelet, även om jag tyckte att de kunde gjort mycket mer av de fantastiska miljöerna, och detta ser än mer lovande ut.

I övrigt finns det inte mycket som intresserar mig. Det kommer förstås släppas en del spel på Game Pass (jag har fullt upp med Metro Exodus just nu) för att täcka eventuella luckor, men om vi räknar fysiska releaser börjar det se betänkligt uttorkat ut. Nästa år släpps Ori and the Will of the Whisps och Halo Infinite, men det sistnämnda blir även en lanseringstitel till nästa Xbox.

Det är lika bra, för i september släpps Mega Drive Mini med 40 spel och i november kommer äntligen Shenmue III till PS4. Dessutom ska jag hinna med några PS4-spel jag ännu inte köpt.

Vi börjar närma oss stunden då det är dags att skriva det sista kapitlet om Xbox One, en konsol som varit en dyrköpt läxa för Microsoft men som repat sig betänkligt de senaste åren (så pass att jag häromdagen var på väg att spontanköpa en Xbox One X). Men vi väntar med det lite till. En topplista ska förstås också komponeras.

(Visited 74 times, 1 visits today)