Välj en sida

Den 25 januari släpps ett spel som varit efterlängtat i över ett decennium. Då får vi chansen att mumsa i oss Capcoms remake av Resident Evil 2, klassikern från 1998 som många fortfarande håller som det bästa i serien.

Som tidigare påpekat ser jag förvånansvärt mycket fram emot detta. Det är många år sedan jag spelade RE2 nu, jag minns dock att jag gillade det skarpt. Även om det såg daterat ut när jag lirade det på min Dreamcast.

Det nya spelet är mer än bara en remaster – det är en riktig remake. Capcom har byggt om spelet från grunden, vilket innebär att det visserligen följer originalet men också kommer bjuda på en del överraskningar. Kontrollen liknar den i Resident Evil 4.

Grafiskt är det förstås en milsvid skillnad mellan originalet och det nya spelet. Resultatet av 20 års utveckling blir sällan mer uppenbart än så här.

Givetvis passar Capcom på att även släppa en samlarutgåva som fansen kan kasta sig över. Den innehåller den obligatoriska statyetten, men i övrigt är det magert. Fler kostymer, extra vapen och möjligheten att välja det klassiska soundtracket ingår.

Den som köper standardversionen kan förstås köpa allt detta löst (frånsett statyetten), men nog är det lite snålt att lägga originalsoundtracket som DLC.

Samlarutgåvan säljs exklusivt av GameStop i USA, jag har inte hittat den bokningsbar i Sverige än (GameStop har den inte). Om den blir tillgänglig lär dock priset bli ansenligt. 200 amerikanska dollar kommer högst sannolikt bli en bit över 2 000 riksdaler, i synnerhet som GameStop är kända för att lägga på sin lilla beskärda del på priset också.

Så för att avsluta rubriken: samlarutgåvan av Resident Evil 2 är… förmodligen inte värd pengarna.

Den 25 januari är det dags.

(Visited 52 times, 1 visits today)