Välj en sida

När Sony kommer till E3 vet vi att vi kommer få fantastiska exklusiva spel. Nattens show var lite annorlunda till formatet, men de nya spelen fanns där precis som vanligt. Även om vi hade sett mycket förut.

Fram till i natt hade vi bara fått se förrenderade trailers för The Last of Us: Part II. Nu fick vi äntligen se gameplay, och jösses vad detta kommer att bli bra. Naughty Dog spelar i en helt egen liga när det kommer såväl berättande som animationer. Deras spel lever som inga andra.

Den enda farhågan jag har är att det spelmässigt kommer bli lite för enahanda. Men här hoppas och tror jag att Naughty Dog har lärt sig av Uncharted, där senaste The Lost Legacy kändes som en enda stor upprepning av Uncharted 4 och momenten upprepades gång på gång.

Den nya trailern för The Last of Us Part II är kanske årets bästa (med viss konkurrens från Overkills The Walking Dead). Den visar också hur stark den nuvarande generationen är – är detta grafik på en konsol som är fem år gammal?

Sucker Punchs nya Ghost of Tsushima såg riktigt skoj ut. Gav lite känslan av Ninja Gaiden, vilket verkligen inte är tokigt. Hur starkt detta spel blir hänger dock helt och hållet på kontrollen.

Remedy visade upp sitt nya spel Control. Efter många år i tätt samarbete med Microsoft släpper de ånyo spel till PlayStation. Spel- och designmässigt bär Control utan tvekan tydliga drag av Quantum Break. Om det är positivt eller negativt återstår att se, men i den korta trailern var det inget som direkt doftade nytt och fräscht. Vi lär få se mer av det innan det släpps 2019, även till Xbox One.

Spider-Man är ett av årets stora dragplåster till PS4. Personligen är jag inget spindelfan, och trailern imponerande inte nämntvärt på mig heller. Däremot lär det bli en stor release och ett viktigt spel för Sony när det släpps i september.

Något som efterfrågats under många år och som det ryktats om en tid är en remake av PlayStation-klassikern Resident Evil 2. Nu äntligen var det dags (trailer). Det har moderniserats i grunden med en kontroll som påminner om den i Resident Evil 4.

Jag ser förvånansvärt mycket fram emot detta. Resident Evil 2 är en riktig skräckklassiker som många har fina nostalgiska minnen av. Men det var också ett bra spel. Problemet i dag är att det är så föråldrat både i utseende och gameplay. Detta råder nu Capcom bot på. Den 25 januari är det dags att gå till attack mot de levande döda på PS4 och Xbox One.

Under Sonys show visades även gameplay från Hideo Kojimas mystiska Death Stranding. Bilden av vad det handlar om klarnade något, men det är fortfarande lite udda. Norman Reedus klampar omkring med massiv packning i ödelandskap som påminner mig om filmen Oblivion.

Här finns osynliga monster. Knepig utrustning. Och ett foster på magen! Kojimas spel kan bli precis vad som helst. Av det som visades såg det intressant men inte särskilt kul ut.

Sony hade ett mellanår 2017. I år var det lite bättre, men faktum är att de inte har varit i närheten av sitt magiska E3 2015 de senaste åren. Kanske för att de inte behöver. Kanske för att spel tar tid att utveckla och det inte är möjligt att skämma bort publiken varje år.

Sony har månne inte blivit lata, men åtminstone lite bekväma. Deras dominans med PS4 har gjort dem lite mätta.

Med detta sagt kommer det ändå finnas hur mycket bra som helst att spela på PS4 under 2019. Faktum är att för många räckte det rätt långt bara med The Last of Us: Part II. För mig också. Även om vi inte ens vet när det släpps än.

I början av nästa år är det
dags att rädda Raccoon City igen.

(Visited 40 times, 1 visits today)