Välj en sida

Nu när AMC:s serie The Walking Dead ser ut att vara död efter säsong 9, är Overkills spel med samma namn precis vad doktorn ordinerar. Det har släppts flera cinematiska trailers för spelet, och de är lika förbaskat bra allihop.

Om spelet blir tillnärmelsevis så här dramatiskt och välgjort, har vi en klassiker att vänta. Men det är för tidigt att säga. Vi har inte fått se så mycket gameplay än, och det trots att spelet ska släppas i höst. Uppenhbarligen håller utvecklarna sin skapelse nära bröstet.

I spelbarheten avgörs om nya The Walking Dead står ut ur mängden postapokalyptiska äventyr eller om det bara blir ännu ett dussinspel med zombieinramning.

Zombietemat kan tyckas synnerligen uttjatat. Själv har jag alls inget emot fler spel på temat. Bara de är bra. Det finns något som kittlar med en värld efter civilisationen, vad denna värld gör med människan. Hur vissa utnyttjar situationen genom att exploatera andra. Hur vissa bara försöker överleva. Och hur det uppstår gråzoner mellan dessa två.

Jag ser oerhört mycket fram emot The Last of Us: Part II eftersom jag vet att Naughty Dog är mästerliga historieberättare, något som fortfarande är en bristvara i spelbranschen. Om The Walking Dead kan ge dem en match återstår att se.

Nu när Days Gone ser alltmer medelmåttigt ut för varje gång det släpps nytt gameplay, ser jag verkligen fram emot nya The Walking Dead. Det ser faktiskt ut att kunna bli det ultimata spelet baserat på den klassiska historien om postapokalyps efter ett zombieutbrott.

Men som sagt – vi får se. Snygga trailers räcker inte riktigt för att övertyga helt och fullt. Någon gång i höst vet vi om The Walking Dead på PC, Xbox One och PlayStation 4 är bättre än den döende serie som harvat fram i åtta säsonger på TV.

(Visited 60 times, 1 visits today)