Välj en sida

The Walking Dead har varit en intressant, spännande och bitvis frustrerande serie att följa i åtta år. AMC:s serie, som baseras på Robert Kirkmans grafiska novell, har introducerat egna karaktärer och tagit svängar som originalet inte gör. Men den har haft personlighet och framför allt karaktärer som tittarna brytt sig om i säsong efter säsong.

Ofta har berättelsen tagit alldeles för långa omvägar innan den kommit i mål. Men det har kompenserats med rafflande säsongsfinaler och stora uppgörelser mellan hjältarna och de sevärda skurkarna.

Men det har gått utför det senaste året. Först dödade de Chandler Riggs karaktär Carl, själva framtidshoppet i serien och den som har en mycket viktig roll i Kirkmans serie. Här tappade många hoppet om TWD:s framtid.

Sedan kom nyheten att Lauren Cohan, som spelar Maggie, kommer lämna serien för andra jobb – eller åtminstone få en betydligt mindre roll.

Maggie har ända sedan säsong 2 varit en allt viktigare karaktär, och när hennes man Glenn brutalt mördades i premiären av säsong 7 (i och för sig helt i linje med den grafiska novellen) fick hon ett personligt hämndmotiv.

Spiken i kistan kom emellertid nyligen när Collider hävdade att Andrew Lincoln har beslutat sig för att göra samma sak: lämna TWD. Det uppges att han endast kommer vara med i sex avsnitt i säsong 9 för att sedan lämna serien helt och hållet efter nästan ett decennium.

Om Rick Grimes, seriens huvudperson i den mån det finns någon, lämnar försvinner seriens ryggrad. Om han lämnar finns det i mitt tycke ingen mening att följa TWD längre.

Det spekuleras i att Norman Reedus, som spelar Daryl, ska ta över som seriens huvudperson. Men det skulle inte bli samma sak utan Rick. Det skulle bli en helt annan serie. Manusförfattarna kan förstås försöka pussla ihop en halvdan förklaring till Ricks frånvaro, men det kommer inte att räcka.

Bäst vore i så fall att avsluta TWD med säsong 9 med hedern någorlunda i behåll. Men det lär inte ske. Utifrån olika kontrakt och tillstånd runt den plats där serien spelas in, tyder det mesta på att AMC vill fortsätta åtminstone två eller tre år till. Men de får de nog göra det utan mig. Och utan många andra som redan gett upp.

(Visited 59 times, 1 visits today)