Välj en sida

Fjolåret bjöd på två stora Sonic-lanseringar. Under sommaren kom nostalgikicken Sonic Mania, som hyllades unisont och var precis vad många av oss sett fram emot i över 20 år (recension här).

Lagom till julhandeln var det sedan dags för Sonic Forces, ett spel som ju mer vi fått se av det har verkar allt sämre. Slutresultatet blev rena rama soppan. Att detta var vad vi fick efter ungefär fem års utveckling är obegripligt.

Sega hävdar dock att de är nöjda med försäljningen. I Sega Sammys kvartalsrapport rapporterades en ökad spelförsäljning med hela 76 procent jämfört med året innan, trots färre släppta spel. Det handlar om Sonic Forces, Yakuza Kiwami 2 och Football Manager 2018.

Exakt hur bra Sonic Forces har sålt berättar inte Sega, men sak kan vi åter igen slå fast: folk måste sluta köpa skräpet om det ska bli någon ändring. Så länge dåliga Sonic-spel säljer, kommer Sega fortsätta släppa dåliga Sonic-spel.

Å andra sidan kan man ju tycka att framgångarna för Sonic Mania borde ha varit en tydlig indikation på vad fansen vill ha…

(Visited 31 times, 1 visits today)