I november i fjol spreds en bild som såg ut att vara tagen i kollektivtrafiken. Den visade en dator som någon arbetade på. På skärmen skymtades texten ”Shadow of the Tomb Raider”. Någon bekräftelse på spelets existens kom aldrig, men hoppet tändes.

Nu kommer nästa läcka/rykte, denna gång är källan ett marknadsföringsföretag. Bilderna visar artstyle och olika logotyper för Shadow of the Tomb Raider. Det verkar onekligen som att något är på gång. När spelet väl avslöjas kommer det förmodligen vara årets sämst bevarade hemlighet.

Jag gillade Rise of the Tomb Raider (recension här). Faktum är att jag 18 månader senare fortfarande spelar det av och till. Det var inget mästerverk men en mycket solid äventyrsupplevelse som med ett antal omdisponeringar med mindre action och lite mer utforskning hade kunnat klättra ännu högre på betygsskalan.

Det är detta jag hoppas att vi får i nästa Tomb Raider. Lara var görskoj att spela när hon smög omkring med sin pilbåge och upptäckte gamla artefakter. Betydligt sämre var spelet i de mest hektiska actionsegmenten, som dessutom ofta var alldeles för utdragna.

Rise of the Tomb Raider var tidsexklusivt för Xbox One, vilket retade många. Vi kan nog räkna med att den eventuella uppföljaren släpps samtidigt till PS4, PC och Xbox One.

Innan spelet ens utannonserats är det förstås lite tidigt att prata om det, men det är svårt att låta bli. I mina ögon håller Rise of the Tomb Raider fortfarande medan Uncharted 4 i dag med lite mer nyktra ögon är en betydligt mer slätstruken upplevelse (ja, jag satte ett för högt betyg).

Mina förhoppningar inför Shadow of the Tomb Raider är i topp. Det ryktas om pyramider.

Seså. Utannonsera spelet nu, Square Enix.

(Visited 83 times, 1 visits today)