Det har funnits oklarheter kring hur Sonys VR-hjälm PlayStation VR egentligen har sålt. Bristen på information från Sony själva, samtidigt som de mer än gärna berättar hur många PlayStation 4 som säljs, har fått många att dra slutsatsen att PSVR helt enkelt inte har sålt så bra.

Nu vill Sony uppenbarligen få slut på ryktesspridningen. De låter genom Andrew House hälsa att de fram till den 19 februari har sålt 915 000 exemplar. Målet var att sälja 1 miljon under produktens första halvår på marknaden, så de har till april på sig att åstadkomma det.

Siffrorna måste betraktas som helt OK, och det är bra att Sony går ut med dem. Under de senaste månaderna har det spritts en hel del berättigade frågor och farhågor om såväl PSVR som andra VR-hjälmar på marknaden. Är VR en flopp? Eller är det bara en tidsfråga innan Svensson öppnar plånboken?

Jag är fortfarande tveksam till möjligheterna för PSVR och dess konkurrenter att bli mainstreamprodukter. Men det kanske de inte behöver bli än heller för att ändå kunna betraktas som framgångsrika. Det är lätt att glömma att tekniken fortfarande befinner sig i sin linda. Om bara fem är lär vi skratta åt dagens VR-alternativ.

Personligen väntar jag på att tekniken ska förfinas, priserna sjunka och inte minst spelen komma. Jag ser gärna fler användningsområden för en VR-hjälm också innan jag köper.

(Visited 47 times, 1 visits today)