Välj en sida

Sist ut bland konsoltillverkarna att släppa sin kvartalsrapport var Sony. Under det gångna kvartalet såldes 3,5 miljoner PlayStation 4-konsoler, vilket är en halv miljon fler än under samma kvartal i fjol (Sony berättade i maj att de sålt totalt 40 miljoner PS4 till kund, så i dag ligger de sannolikt några miljoner över detta).

Den division som PlayStation ingår i (Game & Network Services) gjorde en rörelseresultat på 44 miljarder yen och hela bolaget en nettovinst på 21 miljarder yen, vilket får anses bra givet hur växelkursen är just nu.

Det som däremot är anmärkningsvärt är att PlayStation-divisionen stod för hela 78 procent av bolagets vinst. Detta visar förstås hur stark PS4 är men ger också en indikation på hur beroende av en enskild division som Sony har blivit.

Detta reser onekligen en del frågetecken över lönsamheten i bolaget i övrigt. Det är lite farligt för ett stort företag att vara så beroende av en enskild verksamhet. Men just nu tror jag inte att Sony klagar.

(Visited 50 times, 1 visits today)