Sommaren är traditionellt en period då spelbranschen tar lite paus. Det släpps få spel, vilket möjliggör för oss att beta av lite av backloggen. Alla utgivare väntar in den viktiga hösten.

I år ser september ut att bli en riktigt fin spelmånad. Det dräller av fina spel och variationen är riktigt bra.

Den 5 september ska vi äntligen få sätta tänderna i Stalker II: Heart of Chornobyl. Det ukrainskutvecklade spelet har försenats till följd av kriget. Det släpps till PC och Xbox och finns tillgängligt på Game Pass direkt.

Den 6 september släpps Astro Bot till PlayStation 5. Det ser helt fantastiskt ut och kan mycket väl komma att bli årets spel för min del.

Den 24 september släpps äntligen den fysiska utgåvan av Tomb Raider I-III Remastered. Förbokad och klar, förstås. Alla med en PS4, PS5, Switch eller Xbox Series X/S kan köpa (om de inte redan inhandlat den digitala versionen som funnits ute ett tag).

Den 24 september, alltså samma dag, får vi även stifta bekantskap med en gammal goding och remake: Disney Epic Mickey: Rebrushed. Originalet från 2010 var något av en oslipad diamant med fantastisk art design men klumpig kontroll så vi får hoppas att de har filat till kontrollen lite nu. THQ Nordic erbjuder även en samlarutgåva för lite drygt två tusen riksdaler.

Den 25 september kommer remastern Lollipop Chainsaw: RePOP till alla format. Originalet är knäppt och fartfyllt, och det är roligt att en ny generation får en chans att uppleva det (även om det nu blev en remaster snarare än en riktig remake).

Den 26 september släpps The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom till Switch. Detta är inget för mig, men det förtjänar naturligtvis att nämnas. Vi kände inte ens till det för någon vecka sedan.

Detta är bara vad vi vet just nu. Det kommer säkert fler utannonseringar som ska trängas i september.

THQ Nordic fortsätter att erbjuda samlarutgåvor.
(Visited 94 times, 1 visits today)