Remaken av Resident Evil 2 från 2019 har nu nått 13,9 miljoner sålda exemplar. Det gör det till det bäst sålda Resident Evil-spelet någonsin. Capcom firar, och sällan det har varit så välförtjänt.

Med Resident Evil 2-remaken visade japanerna att de bättre än någon annan studio besitter förmågan att förnya och hålla sitt varumärke relevant för nya generationer samtidigt som de håller sina mest trogna fans nöjda.

Detta är ingen självklarhet. Många spelserier har fallit i glömska, många har förtjänat att hamna på spelhistoriens skräphög eftersom tiden sprungit ifrån dem. Resident Evil firar snart 30 år och är alltså större än någonsin.

Resident Evil Village har passerat tio miljoner sålda exemplar vilket visar att seriens popularitet inte enbart vilar på remakes av gamla klassiker. Capcom har hittat en magisk formel här. De släpper nya spel i förstapersonsvy och gör remakes av de klassiska spelen i tredjepersonsvy. Båda säljer väldigt bra.

På så vis känns Resident Evil på så vis fräscht och relevant så många år senare. Få spel från 90-talets mitt är lika aktuella och efterfrågade i dag.

Jag gillade verkligen remaken av Resident Evil 2, men håller Resident Evil 4 ännu högre. Den remaken var helt fenomenal och förtjänade full pott.

Nu väntar vi spänt på ett officiellt kungörande om vilket spel härnäst som får Capcoms magiska remake-behandling.

(Visited 94 times, 1 visits today)