Det blev ingen bärbar Xbox. Det blev ingen Xbox Series X Pro eller cylinderformad ”adorably all digital”-konsol heller. Men Xbox avslöjade åtminstone lite ny hårdvara under sin Xbox Showcase 2024. Tre stycken, närmare bestämt (se en koll på de fysiska konsolerna här)

En vit Xbox Series S med 1tb hårddisk för 350 dollar, alltså samma lagringskapacitet som den svarta Series S som nyligen lanserades. Fast vit då, alltså.

En ny svart Xbox Series X med 2tb lagring för maffiga 600 dollar. Oklart vad den kommer gå loss på i Sverige.

En vit Xbox Series X utan skivläsare för 450 dollar. Den behåller designen och ser onekligen ut som minsta möjliga ansträngning från Microsofts sida. Samma chassi, bara bortplockad skivläsare och en vit färg.

Det ser inte ut som att det har gjorts några förändringar av handkontrollen. De läckor som avslöjade en ny cylinderformad Series X utan skivläsare och en ny handkontroll med haptisk feedback behöver inte ha varit felaktiga (det var trots allt Microsofts egna dokument), men planer kan ju ändras. Eller så är det så att Microsoft helt enkelt inte vill lägga ned så mycket mer resurser på en plattform som ändå inte säljer. Att slänga in en större SSD och måla skalet vitt kostade inte så mycket.

Jag vet inte riktigt vad Microsoft tänker att dessa nya konsoler kommer göra. Varken till eller från, är min gissning. Men det ger åtminstone konsumenterna lite mer valfrihet i butiken.

Ny plast.
(Visited 60 times, 1 visits today)