Sonic Adventure fick väldigt mycket uppmärksamhet när det släpptes till Dreamcast. I väst var det ett lanseringsspel till konsolen och blev det spel som hade sålt allra bäst när Segas olycksaliga maskin drog in klövarna.

Genom åren har spelvärldens kärlek till Sonic Adventure rostat något. I dag minns vi det mest som ett grafiskt mästerverk. När jag spelade om det härom året slogs jag av hur tveeggad upplevelsen var – det var ett modigt spel men också ett väldigt hafsigt sådant med massor av idéer som inte riktigt bar frukt.

Mina varma känslor för Sonic Adventure finns emellertid kvar (och jag hoppas fortfarande på en remake). Så lagom till spelets 25-årsjubileum tänkte jag att det kunde passa utmärkt med en liten hyllningsfigur.

Denna, från First 4 Figures, finns i flera utföranden. Den jag köpte har en botten som lyser upp om man sätter i ett uppladdningsbart batteri (kan laddas med usb-kontakt). Figuren replikerar omslaget till Sonic Adventure och kändes tillräckligt unik för att få sin plats i samlingen.

Det är kul att Sonic Adventure får lite välförtjänt kärlek.

Tre tillsammans.
(Visited 76 times, 1 visits today)