Under sin senast Xbox Showcase visade Microsoft upp tre ny(gamla) Xbox-konsoler. Det var en vit Xbox Series S med utökad lagring på 1tb, en vit Xbox Series X utan skivläsare och en limiterad Xbox Series X med utökad lagring på 2tb.

Det var inte mycket att skryta med utan fråga om väldigt blygsamma uppgraderingar. Tidigare läckor visade att Microsoft planerade en digital Xbox Series X, men vi fick inte den svarta cylinderformade konsolen utan en vit med oförändrad design.

Den limiterade Xbox Series X går loss på 600 dollar, givetvis på grund av den fördubblade lagringen. En 2tb SSD från Seagate kostar 3800 kronor så att lagring kostar, det vet vi. För förstagångsköparen är den inget helt galet köp.

Jag, som gillar omdesignade konsoler och ny fräsch plast, hade hoppats på mer än så här. Under den förra generationen släppte Microsoft två riktigt bra uppgraderingar. Först Xbox One S med HDR, 4K UHD-Blu-ray-spelare och överlägset bättre design. Sedan Xbox One X med en rejäl uppgradering av hårdvaran, 4K-stöd för spel, betydligt snabbare laddningstider och en överlag bättre upplevelse. Och inte minst: fortfarande knäpptyst. One X var ett underverk jämfört med lanseringsmodellen av Xbox One.

Tyvärr är det vi fick se inte mycket att hetsa upp sig över och jag kommer inte köpa någon av de konsoler som visades upp. Series S är ointressant för mig. En digital konsol är jag inte intresserad av att stödja. Och den limiterade Series X-konsolen är inte tillräckligt mycket av en uppgradering för att motivera det höga priset (även om mer lagring alltid är välkommet).

Det är tydligt att Microsoft inte längre har fokus på hårdvara. Vilket är synd. Under den förra generationen, och med sin Surface-lineup, visade de nämligen att de faktiskt kan snickra ihop riktigt bra prylar. Problemet är bara att för få köper dem.

Nix. Det blev varken någon cylinder eller en ny uppgraderad handkontroll. Inte denna gång i alla fall.

(Visited 91 times, 1 visits today)