Det har varit några positiva dagar för alla oss som älskar fysiska utgåvor av spel. Först avslöjas att samlingen Tomb Raider I-III Remastered får en fysisk utgåva, eller snarare tre stycken, till PS4, PS5, Xbox Series X/S och Switch. Och nu får vi lika glädjande nyheter gällande Alan Wake II.

Det var många som inte ville köpa Alan Wake II när Remedy och Epic berättade att spelet endast skulle släppas digitalt. Även om jag av hela mitt hjärta hade velat se en fysisk release var jag inte så extrem att jag bojkottade spelet. Tvärtom blev det ett köp direkt (och det var det värt).

I samband med utannonseringen av expansionen Night Springs (som ser helt galen ut med tre spelbara karaktärer och ett betydligt lättsammare tonläge) och ett nytt fotoläge fick vi även den efterlängtade bekräftelsen på en fysisk utgåva. Eller faktiskt två.

Det kommer en Deluxe-Edition för 80 dollar med släpp den 22 oktober och en Limited Collector’s Edition för 200 dollar med släpp i november (med skatt och frakt blir kostnaden närmare 300 dollar). Samlarutgåvan finns endast att boka hos Limited Run Games, så den som är intresserad har inte mycket till val än att köpa därifrån.

Jag har förbokat, trots det väl tilltagna priset. Det är trots allt uppföljaren till ett av mina favoritspel genom tiderna, och Alan Wake II förtjänar verkligen en samlarutgåva.

Det bär emot att köpa från LRG. Men det får vara värt risken.
(Visited 71 times, 1 visits today)