Jag var som bekant ganska förtjust i nyversionen av Alone in the Dark, som släpptes i mars. Jag gav spelet betyget 7/10 (eller 3/5 på FZ) med sammanfattningen att det inte var den ultimata comebacken, men ändå det bästa Alone in the Dark på 30 år.

Nyligen fick spelet en omfattande patch som åtgärdade en del småproblem men också lade till en del nyheter som fotoläge, New Game+ och ett nytt alternativt intro.

Så jag beslöt att börja om, denna gång som Emily. Något nytt intro kunde jag inte notera. Däremot var det skönt att ta en liten paus från det svintunga och mörka Hellblade II. Även en mysskräckis som Alone in the Dark upplevs som lätt i jämförelse.

Jag vidhåller att rebooten av Alone in the Dark är bättre än vad det har fått rykte om sig att vara. Alla som gillar den här sortens spel, tänk klassiskt Resident Evil i modernare tappning och med övernaturliga inslag, bör definitivt kolla in det.

Bättre än sitt rykte.
(Visited 74 times, 2 visits today)