Remakekungarna på Capcom har med all säkerhet en remake av ett gammalt Resident Evil under utveckling. Men det är okänt vilket spel det är. Nu kommer nya rykten som ger visst hopp.

Capcoms remakes av Resident Evil 2, Resident Evil 3 och Resident Evil 4, där den fjärde delen var mästerlig, har sålt riktigt bra och säkerligen sporrat japanerna att fortsätta. Den stora fråga har varit vilket spel som står näst på tur. Det skulle finnas en logik i att gå vidare och ta sig an Resident Evil 5 härnäst. Men envisa rykten vill inte ge upp hoppet om Code: Veronica, Dreamcastklassikern som så många fans vill se igen.

Insidern Dusk Golem hävdar att det just nu arbetas på remakes av Både Resident Evil Zero och Resident Evil Code: Veronica. Han påstår också, i motsats till rykten som kom bara i dagarna, att Capcom inte har några planer på en ny remake av det första spelet lagom till 30-årsjubiléet 2026. Det låter ju annars som en ganska bra idé.

Åter igen: det är rykten som ska tas med en nypa salt i detta skede, även om Dusk Golem har ett ganska bra track record. Jag fortsätter att hålla alla tummar jag har för att Code: Veronica får en remakebehandling. Det förtjänar en ny publik. Om Capcom vill göra detsamma med Zero ställer jag mig inte på tvären heller.

(Visited 65 times, 1 visits today)