En hel spelvärld väntar på att Nintendo ska uttala sig om sin kommande spelkonsol, som vi för enkelhetens skull kallar Switch 2 tills den fått ett officiellt namn. Nintendo tiger dock som muren vilket innebär att ryktena får full sving.

Det senaste från Nikkei anger mars 2025 som trolig lanseringamånad. Det skulle innebära att uppföljaren till Switch släpps exakt åtta år efter sitt storasyskon. Dessa uppgifter avviker från alla tidigare rykten som envist hävdat att konsolen ska visas upp och släppas under 2024. Jag har varit lite tveksam till detta så länge Switch fortsätter sälja så pass bra som den gör. Vilka incitament skulle Nintendo ha att släcka den låga som fortfarande brinner?

Utvecklingskit har säkert skickats ut till utvecklare världen över, men enligt de senaste uppgifterna vill Nintendo vänta med att lansera konsolen tills de kan möta efterfrågan och ha tillräckligt många spel redo. Detta för att undvika problemet med scalpers, som var en riktig huvudvärk för alla som ville köpa en PlayStation 5 i början. Dessutom hänger en bra lansering traditionellt på åtminstone ett riktigt bra spel. Eftersom Nintendo inte kan förlita sig på nyreleaser av gamla spel, som de gjorde med Switch när de kunde släppa gamla Wii U-spel som ”nya” eftersom så pass många inte brytt sig om den misslyckade konsolen, måste de få fram helt nya spel.

Detta lär inte vara alltför svårt. Metroid Prime 4 måste vara långt framskridet i utvecklingen, senaste 3D-Mario släpptes för evigheter sedan varför ett nytt spel troligen är i det närmaste färdigt och ett nytt Mario Kart känns som en sannolik titel under det första året eller så för att boosta försäljningen.

Ett tag såg ryktesfloden ut att peka åt tre nya konsoler i år: Switch 2, PS5 Pro och en Xbox Series X utan skivläsare. Nu kanske vi får nöja oss med de två sistnämnda. Men allt är ännu bara rykten, och det troligaste av dem är onekligen PS5 Pro. Den ligger rätt i tid både historiskt och sett till att Sony tror att försäljningen väntas minska från och med nu. PS5 Pro skulle vara ett sätt att ruska liv i intresset för PS5 igen innan allt börjar handla om Switch 2.

(Visited 105 times, 1 visits today)